NOS: Van der Vaart vertrekt bij HSV

De kogel is door de kerk. Rafael van der Vaart vertrekt komende zomer bij Hamburger SV. Dat maakte de NOS dinsdagavond bekend. Het contract van de Oranje-international loopt deze zomer af en zal dus niet worden verlengd.

Het aanstaande vertrek van Van der Vaart komt niet uit de lucht vallen. Duitse media speculeerden al langer over een mogelijk vertrek van de 32-jarige middenvelder. De geruchten werden niet ontkracht noch bevestigd door HSV. Tegenover de Duitse pers liet de Noord-Duitse club weten dat in maart een besluit genomen zou worden over de aflopende contracten van een vijftal spelers, waaronder Van der Vaart.

Afgelopen zondag zat Van der Vaart de hele wedstrijd op de bank in het competitieduel met Borussia Mönchengladbach (1-1). Daarmee leek de club al in te spelen op een zomers vertrek van de 109-voudig international, die naar verluidt voor 3,5 miljoen euro op de loonlijst staat.

Ajax

Op dit moment zijn er nog geen concrete aanbiedingen binnengekomen bij de zaakwaarnemer van Van der Vaart. Volgens de NOS zou de oud-Ajacied wel in de belangstelling staan van clubs uit Italië, Spanje en Noord-Amerika. Ook een terugkeer naar Ajax behoort tot de mogelijkheden. De Amsterdammers lieten via Frank de Boer weten interesse te hebben in de diensten van de verloren zoon. ‘Onze eerste pijlen zijn op andere mensen gericht, maar ik denk dat hij een zeer interessante optie is voor ons’, aldus De Boer tegenover FOX Sports. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!