Dost zag Feyenoord wel zitten: ‘Maar Wolfsburg wilde me niet kwijt’

Feyenoord had afgelopen zomer concrete interesse in Bas Dost. Destijds zat de aanvaller van VFL Wolfsburg op een zijspoor in Duitsland, waardoor hij een overstap naar Rotterdam wel zag zitten. Tot een transfer kwam het echter niet, aangezien Wolfsburg de volle mep wilde hebben voor de spits.

‘Ik revalideerde in Zeist. Daar heb ik met Martin van Geel en Fred Rutten een geweldig gesprek gehad’, blikt Dost in gesprek met Voetbal International terug op de zomer van 2014. ‘Ik had een jaar nauwelijks gespeeld, was veel geblesseerd, dan loop je niet over van zelfvertrouwen. Ik had het nodig dat iemand tegen me zei: Je kunt het nog, je bent een goede voetballer. Ze hadden ook een goed plan met mij en Feyenoord, ik zag dat wel zitten.’

‘Maar er komen zo veel andere dingen bij kijken’, vervolgt Dost, die momenteel in een supervorm verkeert en al negen keer doel trof in 2015. ‘Het gaat echt om heel veel geld en Wolfsburg was heel stellig. Ze wilden me niet kwijt, alleen als Feyenoord het volle pond betaalde. Uitlenen was sowieso geen optie voor ze.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!