Robben pleit voor Oranje-debuut Dost

Arjen Robben heeft zich voor de eerste keer uitgesproken over Plattfuss-Bomber Bas Dost. De vice-aanvoerder van het Nederlands elftal ziet een samenwerking met Dost wel zitten. 

Met de blessures van Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar in het achterhoofd, kan het Oranje-debuut van Dost niet lang meer op zich laten wachten. De spits van VFL Wolfsburg is na de winterstop uitgegroeid tot de absolute sensatie van de Bundesliga. Met negen doelpunten in vijf wedstrijden heeft Dost alles en iedereen verbaasd.

Robben over Dost

Robben ondervond in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft al de kracht van Dost. Destijds ging Bayern keihard onderuit tegen Wolfsburg (4-1), mede dankzij twee treffers van Dost. ‘Ik ben blij voor hem dat hij nu zo’n uitstekende periode heeft’, tekent het Duitse Bild op uit de mond van Robben. ‘Dat heeft hij verdiend, het is een goede kerel’, meent de topscorer van de Duitse competitie.

‘Misschien dat we binnenkort tegen Turkije sámen doelpunten kunnen maken’, wijst Robben op de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag 28 maart. Het zou het debuut betekenen voor Dost. De spits zat één keer eerder bij het Nederlands elftal. Tijdens de eerste wedstrijd onder leiding van Louis van Gaal (tegen België, 4-2 nederlaag) bleef Dost echter negentig minuten op de bank. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!