Feyenoord behoedzaam voor revanchegevoelens AS Roma

Feyenoord neemt het donderdag in het kader van de Europa League op tegen AS Roma. De Rotterdammers verdedigen in De Kuip een 1-1 gelijkspel uit de heenwedstrijd in Rome. Feyenoord-trainer Fred Rutten denkt dat de ongeregeldheden in de Italiaanse hoofdstad ertoe kunnen leiden dat de Romeinen in Nederland scherper voor de dag komen.

‘Ik vergelijk deze wedstrijd met Nederland – Duitsland’, vertelt Rutten een dag voor de wedstrijd tegen Voetbal International. ‘In zo’n duel geven teams ook extra gas op basis van sentimenten. Het kan best zo zijn dat na alles wat er in Rome is gebeurd, die ploeg nu net wat scherper zal zijn’, doelt de 52-trainer op de ongeregeldheden in Rome, waarbij Feyenoord-supporters schade aanrichtten aan historische monumenten.

Ondanks het goede resultaat in Rome beseft Rutten zich dan ook dat het nog een helse klus wordt om door te gaan in Europa. ‘Als je puur kijkt naar resultaat hebben we het goed gedaan in Rome, alleen was de geluksfactor ook aan onze kant’, zegt Rutten. ‘We hebben zeker wel het gevoel dat er veel te halen valt. Het lastige aan Roma is dat het een team is dat geduldig blijft wachten op fouten van ons. In Rome hebben we zestig procent van hun kansen namelijk zelf ingeleid. Dat is dus iets waarvoor we moeten oppassen.’

Feyenoord – AS Roma

Donderdag even voor elven ’s avonds zal duidelijk zijn of Feyenoord zich kwalificeert voor de achtste finales van de Europa League. Onze11 doet vanaf 21.05 uur live verslag van Feyenoord – AS Roma. (Foto: Instagram)

Praat Mee!