‘Sneijder had speciaal moment met Van Gaal’

De relatie van Wesley Sneijder en Louis van Gaal begon stroef, toen laatstgenoemde oud-bondscoach bij Oranje kwam. Naarmate het WK van afgelopen zomer vorderde werd de verhouding tussen de twee echter steeds beter, wat resulteerde in een ‘speciaal moment’ na het eindtoernooi in Brazilië.

‘Na het toernooi heeft hij een speciaal moment gehad met Van Gaal’, zijn de precieze woorden van Guido Albers, zaakwaarnemer van de middenvelder, in het blad Voetbal International. ‘De spelers en de stad hadden een afscheidsfeest in Huis ter Duin in Noordwijk. Na afloop, iedereen was al naar huis, hebben Wesley en Louis met hun vrouwen op een warme manier afscheid genomen, na een start op koelkastniveau. Daarmee was de cirkel rond.’

Albers vertelt verder dat Sneijder er álles voor heeft gedaan om bij de Oranje-selectie te zitten voor het WK. ‘Het mooie was: toen Wesley aankwam in het trainingskamp in Portugal is zijn fitheid getest. De staf geloofde de uitkomsten niet. Toen hebben ze hem nóg een keer getest. Hij had een lager vetpercentage dan ooit, terwijl zijn gemiddelde in de jaren ervoor op elf lag’, aldus Albers.

Volgens de belangenbehartiger is Sneijder nog steeds gemotiveerd en is zijn interlandcarrière, als het aan hem ligt, nog lang niet voorbij. ‘Wesley wil recordinternational van Oranje worden. Dat punt zou hij op het EK in Frankrijk kunnen bereiken’, besluit Albers in het weekblad.

Praat Mee!