Zivkovic: ‘Volgend jaar eerste spits Ajax’

Richairo Zivkovic hoopt volgend jaar de eerste spits in Amsterdam te zijn, aldus de spits in het voetbalblad Voetbal International. De man die op het moment zijn interlands nog afwerkt bij Oranje Onder-19 hoopt volgend jaar definitief door te breken in bij Ajax. Op dit moment werkt de oud-speler van FC Groningen zijn wedstrijden af bij het tweede van de Amsterdammers.

Het talent had het in het begin moeilijk, de spits hoopte meteen aan te kunnen sluiten bij het eerste van Ajax. Echter liep dit anders en botvierde de nieuweling zijn frustratie op een speler van FC Volendam, de actie van de spits had rood als gevolg. Ook werd het talent in het centrum wegens wangedrag weggestuurd bij Oranje Onder-19.

‘Als jongetje was ik fan van Ajax, voor mijn ontwikkeling was het de beste club en ik had het gevoel dat ik er klaar voor was. Ik hoopte dat mijn aanpassing sneller zou gaan dan iedereen dacht. Het was mijn doel om eerder door te breken bij het eerste elftal, die gedachte had ik eerder los moeten laten. Na mijn rode kaart heb ik een knop omgezet, daar heb ik mijn les uitgetrokken. Ik prentte in mijn hoofd dat ik mij ook goed kon ontwikkelen bij Jong Ajax. Ik heb het uitgepraat met de bondscoach en ook bij Ajax, daarna wist ik dat er maar één manier was om het recht te zetten: door goed te presteren.’

 

Praat Mee!