Feyenoord – AS Roma: geeft De Kuip de doorslag?

Stadion De Kuip is vanavond het decor van de Europa League wedstrijd Feyenoord – AS Roma. De Rotterdammers verschaften zich vorige week een goede uitgangspositie door met 1-1 gelijk te spelen in Rome. In een uitverkochte Kuip kan Feyenoord voor het eerst sinds 2002 doordringen tot de achtste finale van de Europa League/UEFA Cup.

In het seizoen 2001/2002 kwam Feyenoord voor de laatste keer voorbij de zestiende finales van de toen geheten UEFA Cup. Als laatste Nederlandse club slaagde Feyenoord dat seizoen erin om een Europees toernooi te winnen. Op 8 mei 2002 werd beslag gelegd op de UEFA Cup, door Borussia Dortmund in De Kuip met 3-2 te verslaan.

Ruim twaalf jaar later staat er weer een veelbelovend Europees avondje voetbal op het programma in Rotterdam-Zuid. De finale is nog ver weg, maar weinig mensen hadden Feyenoord na de loting een kans gegeven tegen AS Roma. Wordt de Romeinse club vanavond uitgeschakeld, dan mag dat toch als een verrassing worden gezien.

Nederland – Duitsland

Rutten vergeleek het duel van vanavond al met Nederland – Duitsland. Ondanks de goede uitgangspositie is de 52-jarige oefenmeester op zijn hoede voor de return. ‘We hebben zeker wel het gevoel dat er veel te halen valt. Het lastige aan Roma is dat het een team is dat geduldig blijft wachten op fouten van ons. In Rome hebben we zestig procent van hun kansen namelijk zelf ingeleid. Dat is dus iets waarvoor we moeten oppassen’, zo zei Rutten tegen Voetbal International.

Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards weet hoe belangrijk Feyenoord – AS Roma is voor de supporters. Plaatsing voor de volgende ronde zou in zijn ogen ‘geweldig zijn voor iedereen binnen deze club.’ De 28-jarige aanvaller heeft alle vertrouwen in het duel, waarin de fanatieke aanhang als doping kan werken. ‘We bereiden ons optimaal voor en zullen keihard moeten werken. Het kan een heel speciale avond worden, dat beseffen we.’

Feyenoord – AS Roma

De Europese kraker in Rotterdam wordt vanavond live verslagen op onze website en op het Twitter account van Onze11. Het duel vangt om 21.05 uur aan in De Kuip en wordt op televisie rechtstreeks uitgezonden door RTL7. (Foto: Instagram)

Praat Mee!