Cillessen krijgt preek van ouders: ‘Tot hier en niet verder’

Oranje-international Jasper Cillessen is hoogstpersoonlijk door zijn ouders tot de orde geroepen. Meneer en mevrouw Cillessen wouden hun zoon voor ‘doorslaan’ behoedden. De keeper kwam de laatste tijd veelal negatief in het nieuws, critici ergerden zich aan zijn theatrale gedrag.

De keeper van Oranje kreeg het in een kort tijdsbestek met Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra aan de stok. Ook vroeg de doelverdediger om een kaart voor Terence Kongolo: ‘Ik heb me geërgerd, omdat het niet liep. En soms zijn er andere dingen nodig om wedstrijden over de streep te trekken. Dan dik je dat wat aan’, begint de keeper in het Algemeen Dagblad.

Na deze acties werd de sluitpost door zijn ouders tot de orde geroepen. ‘Zij gaven aan: tot hier en niet verder, je moet niet te ver doorslaan’, echter heeft de slot op de deur bij Ajax geen spijt van zijn incidenten met Toornstra en Kazim-Richards. ‘Ik laat me gewoon niet afbluffen. Ik heb wel spijt van het vragen van die kaart voor Kongolo. Dat had ik niet moeten doen en zal ook nooit meer gebeuren.’

‘De buitenwacht en media maken er een heel item van. Eigenlijk op basis van één wedstrijd. En ze zitten soms verkeerd, zoals bij Studio Voetbal. Daar worden beelden vertoond waarop ik een bidon gooi. ‘Naar Kazim’, wordt er dan bij gezegd. Grote onzin. Ik gooi ballen naar de middenlijn. Dit was twintig meter. Als ik ‘m bewust had willen raken, had dat gemakkelijk gekund, maar het was gewoon niet zo’, sluit Cillessen af.

De keeper van Ajax speelt vanavond een belangrijk duel in de Europa League, de Amsterdammers moeten minimaal gelijkspelen tegen Legia Warschau om een plek in de volgende ronde veilig te stellen. De ploegen trappen om 19:00 af in Warschau. (Foto: Kathi Rudminat)

 

Praat Mee!