Maduro denkt na stilleggen Griekse competitie aan vertrek

De Griekse competitie werd deze week voor de derde keer dit seizoen stilgelegd wegens supportersrellen. Hedwiges Maduro, speler van PAOK Saloniki, is er onderhand wel klaar mee. ‘Natuurlijk denk ik na over een vertrek’, zegt Maduro tegen de NOS.

De Griekse regering oordeelde woensdag dat het tijd is voor een adempauze in de nationale voetbalcompetitie. Tijdens de competitiewedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos ontstonden hevige supportersrellen. ‘Supporters gingen met elkaar en de politie vechten’, blikt Maduro terug op het afgelopen weekend. ‘Ze kwamen het veld op; dit heeft allemaal niks met voetbal te maken. Dit zijn gekken, je kunt ze eigenlijk geen fans noemen. Het is een maatschappelijk probleem.’

‘Elke voetballer zou nadenken over een vertrek’, meent de 30-jarige Nederlander. ‘Je wil gewoon voetballen en telkens gebeurt er wat. Nu kun je de competitie eigenlijk niet meer serieus nemen.’ De Griekse competitie werd eerder dit seizoen al stilgelegd nadat een supporter om het leven kwam en een scheidsrechter werd mishandeld.

Flesje water

De vijandige sfeer op de velden wordt klakkeloos overgenomen door bestuursleden van de Griekse clubs. Zo zou de voorzitter van Olympiakos dinsdagavond een flesje water naar een bestuurslid van Panathinaikos hebben gegooid tijdens een vergadering over de rellen. ‘Stel je voor dat Marc Overmars van Ajax wil vechten met Marcel Brands van PSV. Dat kan toch niet? Als bestuurders al niet met elkaar overweg kunnen, dan slaat dat ook over op de supporters’, aldus Maduro. (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!