Suárez hekelt ‘respectloze’ Engelse media

Luis Suárez keerde dinsdag terug op Engelse bodem voor het Champions League-duel met Manchester City. De Uruguayaanse aanvaller van FC Barcelona blonk uit met twee treffers, maar na afloop van de wedstrijd ging het in de Engelse media maar over één ding: de vermeende beet van Suárez.

Op beelden uit de wedstrijd is te zien hoe City-verdediger Martin Demichelis zijn hand in de nek van Suárez legt, waarna de spits zijn hoofd in de richting van de hand van de Argentijn beweegt. De Engelse media vergrootten het incident uit, maar al snel bleek dat er geen sprake was van een beet. Beelden uit een andere camerapositie lieten duidelijk zien dat Suárez alleen zijn hoofd wegtrok.

‘Ze vergeten al jaren dat ik in Engeland heb gespeeld, het respect dat ik verdien als een professional’, vertelde Suárez woensdagavond tegen het Uruguayaanse radiostation Sport890. ‘Ik begrijp niet waarom de Engelse media dit willen doen, ze willen problemen creëren.’

‘De Engelsen zijn slechte verliezers’, ging de oud-Ajacied verder. ‘Alles wat Suárez doet, wordt heel groot gemaakt en overdreven, zoals alles in Engeland. Ze zullen het vast nog moeilijk hebben met het WK’, doelde Suárez op de vroegtijdige uitschakeling van het Engelse voetbalelftal in Brazilië. Mede door toedoen van Suárez verloren de Engelsen in de groepsfase van Uruguay.

Bijtincident WK

Tot slot ging El Pistolero nog in op de straf die hij door de FIFA kreeg opgelegd naar aanleiding van het bijtincident op het WK. In de groepswedstrijd tegen Italië zette de aanvaller zijn tanden in de schouder van Giorgio Chiellini. ‘Hoe ik behandeld werd toen ik het WK moest verlaten, is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt’, zei Suárez. ‘Ik werd nog slechter behandeld dan een hooligan. Ik zal nooit begrijpen waarom ik niet meer in een stadion mocht komen.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!