AS Roma knikkert Feyenoord in knotsgek duel uit Europa League

Feyenoord is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de achtste finale van de Europa League. In een knotsgekke wedstrijd, die korte tijd stil lag, dolven tien Rotterdammers het onderspit. AS Roma zegevierde in De Kuip met 1-2, en dat was voor de Romeinse club genoeg na het eerdere gelijkspel in Rome (1-1).

Feyenoord trachtte in de beginfase de opbouw van de Italianen te verstoren door vroeg druk te zetten. Heel lang hielden de Rotterdammers dat niet vol, waardoor AS Roma na een minuut of tien zich combinerend een weg richting het vijandige doel kon vinden. Net als in de heenwedstrijd maakte Feyenoord het zichzelf onnodig moeilijk. Karim El Ahmadi leverde de bal na een kwartier in bij de Italianen, waarna Francesco Totti met een stift Kenneth Vermeer verraste. Het kunststukje van de spits viel voor Roma langs de verkeerde kant van de paal.

Even later was Totti uit een vrije trap opnieuw dichtbij de openingstreffer. De 38-jarige aanvaller liet Vermeer wederom kansloos, maar dit keer stond de paal Romeins succes in de weg. Feyenoord zette daar alleen een afstandsschot tegenover van Jens Toornstra. De middenvelder, die de geschorste Lex Immers verving, maakte het AS Roma-doelman Lukasz Skorupski lastig met een stuiterbal.

In het laatste kwartier van de eerste helft werd Feyenoord, dat Kazim na een halfuur geblesseerd uit zag vallen, steeds verder teruggedrongen. Vlak voor rust kreeg Roma waar het recht op had. Khalid Boulahrouz verloor Adem Ljajic uit het oog, waardoor de Servische aanvaller bij de tweede paal een afgemeten voorzet simpel binnen kon tikken: 0-1.

Scheidsrechter legt duel stil

Het echte spektakel volgde in de tweede helft. Scheidsrechter Clément Turpin staakte de wedstrijd in de 55ste minuut, nadat de Feyenoord-aanhang zich massaal tegen de Fransman keerde. De leidsman had kort daarvoor Mitchell te Vrede van het veld gestuurd. De aanvaller kreeg de rode prent voor een onbesuisde tackle op de enkels van Kostas Manolas

Na een adempauze van ongeveer twintig minuten keerden de spelers en het arbitrale sixtet terug op het veld. Rutten besloot alles op de aanval te zetten en wisselde Khalid Boulahrouz voor Elvis Manu. Het bleek een gouden wissel, want nog geen minuut later ontsnapte Manu aan de Romeinse defensie en schoof hij de bal bekwaam langs Skorupski: 1-1. De Rotterdammers konden echter niet lang genieten van de gelijkmaker. Nog geen drie minuten na de treffer van Manu stond Roma alweer op voorsprong. Gervinho dook op bij de eerste paal en kon ongehinderd de 1-2 binnentikken.

In de slotfase probeerde Feyenoord er nog een slotoffensief uit de persen. Roma kwam echter niet meer in de problemen en sleepte de overwinning eenvoudig over de eindstreep. Door de nederlaag zit het Europese seizoen erop voor Feyenoord. De Italianen verdwijnen in de koker voor de loting van de achtste finales van de Europa League, die morgen om 13.00 uur plaatsheeft in het Zwitserse Nyon. (Foto: Instagram)

Scoreverloop

45+2. Ljajic 0-1

57. Manu 1-1

60. Gervinho 1-2

Opstellingen Feyenoord – AS Roma:

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz (56. Manu), Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Toornstra, El Ahmadi; Karsdorp, Kazim (30. Te Vrede) en Vilhena (84. Achahbar).

Opstelling AS Roma: Skorupski; Torosidis, Manolas, Mapou, Holebas; De Rossi, Keita, Pjanic (74. Nainggolan); Gervinho, Totti (82. Paredes) en Ljajic (74. Iturbe).

Video’s

0-1 Ljajic

http://youtu.be/cGJEhKfSfW0

Bijzonderheden:

54. Mitchell te Vrede krijgt een directe rode kaart na een onbesuisde tackle op de enkels van Kostas Manolas.

57. Na Te Vrede moet ook reserve doelman Erwin Mulder van het veld. De reden voor de rode kaart is niet bekend.

Praat mee:

Praat mee over Feyenoord – AS Roma via Twitter!

Praat Mee!