Update | Harde kern Roma uit Amsterdam geweerd

De verwachte wraakacties van AS Roma-fans blijven vooralsnog uit. Leden van de harde kern van de Romeinse club hadden aangekondigd represailles te nemen op de Feyenoord-supporters voor de vernielingen in Rome, maar er is nog altijd sprake van een gemoedelijke sfeer in Rotterdam.

De stad begint langzaamaan vol te stromen met aanhangers van Roma die op eigen gelegenheid zijn afgereisd naar Rotterdam. Daarnaast zijn de eerste bussen met Italiaanse supporters aangekomen bij stadion De Kuip. Politie en ME is massaal aanwezig in de stad en rond het stadion om confrontaties te voorkomen. ‘De grote groepen Italiaanse supporters moeten nog komen’, laat een woordvoerder van de politie Rotterdam-Rijnmond weten aan De Telegraaf.

Een groot deel van de Romeinse supporters wordt in treinen naar De Kuip vervoerd, waar ze worden gescheiden van de Feyenoord-supporters en door een cordon politieagenten het stadion in worden begeleid. De overige supporters die op eigen gelegenheid naar Rotterdam zijn gekomen worden geadviseerd om zich naar de Oude Haven te begeven.

Update 17.30 uur

AT5 meldt donderdagmiddag dat 83 Roma-supporters uit Amsterdam zijn geweerd. De marechaussee had de politie ingelicht dat een vliegtuig op Schiphol was geland met de harde kern van AS Roma aan boord. Toen zij met twee bussen koers hadden gezet richting Amsterdam, werden de supporters op de snelweg staande gehouden door de politie. Vervolgens zijn de leden van de harde kern van de Romeinse club onder politiebegeleiding naar een politiebureau in Rotterdam gebracht.

Feyenoord – AS Roma

Het Europa League-duel Feyenoord – AS Roma begint vanavond om 21.05 uur. Onze11 houdt een liveblog bij van de wedstrijd en doet tevens live verslag via Twitter. Het liveblog wordt ongeveer tweeënhalf uur voor aanvang van de wedstrijd gepubliceerd. (Foto: Twitter)

Praat Mee!