Braziliaanse spits uit angst voor eigen fans

De mogelijke eerste keus van de Goddelijke Kanaries tijdens het WK 2014, Fred, heeft in een lange brief op social media zijn angsten geuit voor de supporters van zijn club Fluminense.

Via een brief op Facebook en Twitter laat Fred weten angst te hebben voor wat hem en zijn teamgenoten kan overkomen wanneer Fluminense deze week niet de volgende ronde haalt van de Braziliaanse beker. De spits werd afgelopen weekend al bedreigd door een groep van 20 fans die hem opwachtten bij zijn auto.

‘Na de ‘boodschap’ dit weekend, toen een groep ‘fans’ de spelers bedreigden, zou het Braziliaans voetbal getuige kunnen worden van een nieuwe tragedie als Fluminense er niet in slaagt zich te plaatsen voor de volgende ronde van de beker’, klinkt het emotionele statement van Fred. Belo Horizonte, de tegenstander van Fluminense, leidt de dubbele ontmoeting met 3-1 na winst op bezoek bij Fluminense.

‘Hoeveel mensen moeten hun levens verliezen? Hoeveel trainingscomplexen moeten binnengevallen worden? Hoe veel onschuldige mensen moeten in elkaar geslagen worden voordat er serieus iets gedaan wordt aan deze barbaren? Of wachten we af tot een speler geslagen wordt?’, vervolgt Fred. ‘Ik zal antwoorden met het enige wapen dat ik heb, mijn voeten. Ik zal goed uitkiezen met welke fans ik mijn doelpunten vier’, besluit Fred. (Foto: Agência Brasil)

Praat Mee!