Clasie: ‘Van Persie grote voorbeeld’

Volgens Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie heeft Robin van Persie een belangrijke rol bij het Nederlands Elftal. Hij is het grote voorbeeld. ‘Van hem leren de jonge gasten bij Oranje hoe ze zich moeten gedragen en wat ze voor hun sport over moeten hebben’, zegt Clasie volgens De Telegraaf.

‘Robin heeft de gave om met de jonge jongens te klikken. Hij staat open voor iedereen. Na het eten blijft hij aan tafel zitten en vertelt hij hoe het er in Engeland aan toe gaat. Hij vertelt het echte verhaal en wat we nog moeten doen om het niveau van de topclubs in de Premier League te halen. De spelers vinden dat prachtig.’

‘Voor Robin is er niks anders dan voetbal in zijn leven. Dat zie je aan zijn spel en aan hoe hij ervoor leeft. Het is ook bizar om te zien bij een speler van dertig jaar dat hij maar blijft investeren in zichzelf. ’s Middags slapen, op zijn voeding letten, vroeg naar bed gaan, extra uren op het trainingsveld maken. Dat zijn die dingen die je niet zo vaak meer hoort bij oudere spelers. Maar hij is ervan overtuigd dat hij zelfs nu nog beter kan worden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!