Manu baalt van snelle tegentreffer: ‘Na de 1-1 hadden we ons even moeten hergroeperen’

Elvis Manu leek gisteravond even het goudhaantje van Feyenoord te worden in de thuiswedstrijd tegen AS Roma (1-2). De invaller stond koud in het veld toen hij Feyenoord in ondertal op gelijke hoogte bracht. Lang konden de Rotterdammers echter niet genieten van de gelijkmaker, want een paar minuten later lag de bal aan de overkant alweer in het doel. 

‘Na de 1-1 hadden we ons even moeten hergroeperen’, blikte Manu op de website van Feyenoord terug op het beslissende moment in de wedstrijd. ‘In plaats van even op adem te komen en de stand te koesteren, wilden we misschien te graag naar voren en daar hebben zij optimaal van geprofiteerd. Heel jammer’, aldus de jeugdinternational, die inviel nadat de wedstrijd weer in gang was gezet door scheidsrechter Clément Turpin. De Franse leidsman legde het Europa League-duel ongeveer twintig minuten stil, nadat de Feyenoord-aanhang heftig reageerde op de rode kaart van Mitchell te Vrede.

Sensationele avond

De gedachten van Manu gingen na de 1-1 even terug naar het duel met Zorya Luhansk (4-3). Destijds maakte de aanvaller in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de winnende treffer, waardoor Feyenoord zich plaatste voor de groepsfase van de Europa League. ‘Ik ben blij dat ik nog van waarde kon zijn voor het team, al heeft het uiteindelijk geen resultaat opgeleverd. Ik dacht wel heel even dat het weer een sensationele avond zou worden’, zei Manu.

Ondanks de uitschakeling is Manu niet ontevreden over het Europese seizoen van Feyenoord. ‘Er zaten voor ons veel mooie momenten tussen. Ook merkten we aan alles dat dit een heel bijzondere avond was. De steun tijdens de laatste training en de sfeer in het stadion vandaag, daar doe je het voor als speler.’

 

Praat Mee!