Rutten en Feyenoord uit elkaar na dit seizoen

Het contract van trainer Fred Rutten wordt niet verlengd bij Feyenoord. Na het competitieduel met FC Utrecht van zondag, willen beide partijen bekend maken dat ze na dit seizoen uit elkaar gaan.

Voetbal International meldt dat beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat het beter is om na het lopende seizoen uit elkaar te gaan. Echter, omdat Rutten na afloop van het Europa League-duel Feyenoord – AS Roma (1-3 verlies) plotseling stelde dat de club weet wat er gaat gebeuren, wordt de indruk gewekt dat hij zelf zijn conclusie heeft getrokken.

Dat leidde tot verbazing van Eric Gudde en Martin van Geel, algemeen en technisch directeur van Feyenoord. Het duo was desalniettemin ook van plan om niet door te gaan met Rutten.

Feyenoord staat momenteel met twintig punten achterstand op koploper PSV derde in de Eredivisie, en werd gister door AS Roma uitgeschakeld in de Europa League. Daarnaast werden de Rotterdammers al vroeg door Go Ahead Eagles uit het KNVB Beker-toernooi geknikkerd, waardoor de ploeg voor geen prijzen meer speelt dit seizoen.

Praat Mee!