Van Persie mist mogelijk duels met Turkije en Spanje

Inmiddels is er meer duidelijkheid gekomen over de enkelblessure die Robin van Persie vorig weekend opliep in het verloren competitieduel met Swansea City (2-1). De aanvoerder van het Nederlands elftal staat waarschijnlijk een week of vier buitenspel. Het is daarom ook maar zeer de vraag of Van Persie op tijd fit is voor de eerstvolgende duels van Oranje op 28 en 31 maart (tegen Turkije en Spanje).

Eind maart speelt het Nederlands elftal weer een belangrijk EK-kwalificatieduel. Op 28 maart is Turkije de tegenstander in de Amsterdam Arena. Een paar dagen later staat tevens een oefenduel met Spanje op het programma. Manchester United-trainer Louis van Gaal verwacht niet dat hij Van Persie erg lang moet missen, maar weet ook dat een enkelblessure niet binnen enkele weken is genezen.

‘Ik denk niet dat het een ernstige blessure is’, ging Van Gaal vrijdagmiddag op een persconferentie in op de blessure van zijn aanvaller. ‘Maar als het om een enkel gaat kan het lang duren. Het is niet in één of twee weken over.’ United heeft overigens nog altijd geen officiële verklaring naar buiten gebracht over de ernst van Van Persie’s blessure. Maar als de woorden van Van Gaal kloppen, dan moet bondscoach Guus Hiddink voorzichtig gaan kijken naar een vervanger voor de spits. (Foto: Instagram)

Praat Mee!