De Boer blijft voorlopig bij Ajax

Ajax-fans hoeven niet te vrezen dat succestrainer Frank de Boer vertrekt bij Ajax. De 44-jarige trainer maakte tijdens de persconferentie in aanloop naar PSV-Ajax zelf een einde aan de geruchten. De Boer gaf aan dat hij ook de komende anderhalf jaar hoofdtrainer zal zijn in Amsterdam.

De Boer staat nu ruim 4 jaar voor de groep bij Ajax, waar hij destijds de opvolger was van Martin Jol. De nuchtere Fries bleek succesvol en werd in zijn eerste vier seizoenen als hoofdtrainer steeds kampioen van Nederland, maar een vijfde titel op rij zit er niet in. Koploper PSV heeft op het moment veertien punten meer.

‘Deze rotkop blijft, zei ik tegen mijn spelers. Er staat hier een goed fundament waar ik perspectief in zie. Ik ben nog niet klaar bij Ajax’, aldus De Boer tijdens een persconferentie over zijn beslissing om Ajax trouw te blijven. Vorig jaar liet de voormalig verdediger nog doorschemeren open te staan voor een ‘mooie buitenlandse club’ en flirtte hij openlijk met Tottenham Hotspur, dat echter koos voor Mauricio Pochettino.

 

Praat Mee!