VIDEO | Boskamp over tijd in de woestijn: ‘Elke maand ging ik m’n geld ophalen. Heerlijk man!’

VIDEO | Jan Boskamp zat vrijdagavond aan tafel bij de mannen van Voetbal International. Tijdens de uitzending kwam ook Rafael van der Vaart ter sprake. Volgens Johan Derksen gaat de Oranje-international nog een paar jaar cashen in de woestijn, en dat bracht bij Boskamp herinneringen boven van zijn tijd als trainer in Saoedi-Arabië.

‘In de woestijn kan je een aardig centje verdienen’, zei Boskamp met een grote grijns op zijn gezicht. ‘Daar kan-ie nog tweeënhalf miljoen ophalen denk jij?’, vroeg Wilfred Genee zich af. ‘Ligt eraan hoe lang Van der Vaart nog voetbalt. Ik denk wel meer ook. Maar als je naar Saoedi gaat, ken je nog meer pakken’, adviseerde Boskamp.

‘Ik lag daar elke dag met m’n togus in het zonnetje. En elke maand ging ik m’n geld ophalen. Dat was heerlijk man!’, vertelde de voormalig international van het Nederlands elftal, die toegaf dat hij zich één keer wel schaamde voor het riante salaris dat hij opstreek. ‘Ik heb één keer met die moderne slaven in de rij gestaan. En die kregen 200 dollaartjes per maand en die werkten zich helemaal de pletter, die mensen. En toen kwam ik met mijn reiskoffer. Oeh, dat moet ik niet meer doen’, aldus Boskamp.

Bekijk hieronder het fragment uit de uitzending van VI TV.

Praat Mee!