Problemen stapelen zich op voor Hiddink: De Jong valt geblesseerd uit

Guus Hiddink zag vorig weekend hoe Robin van Persie op krukken het stadion van Swansea City verliet. Deze week werd duidelijk dat de aanvoerder van het Nederlands elftal waarschijnlijk een week of vier langs de kant staat met een enkelblessure. Het is hoogst onzeker of Van Persie op tijd fit is voor de interlands met Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (oefenduel) eind maart. Nigel de Jong kan na zaterdagavond ook op het lijstje twijfelgevallen gezet worden van de bondscoach van Oranje.

De middenvelder maakte twee weken geleden zijn rentree bij AC Milan, nadat hij een maand uit de roulatie was geweest met een bovenbeenblessure. Vanavond ging het opnieuw mis in de competitiewedstrijd tegen Chievo. De Jong ging een kwartier voor tijd naar de kant met een hamstringblessure. Over de ernst van het kwetsuur is nog niets duidelijk.

De wedstrijd eindigde overigens in een 0-0 gelijkspel, waardoor Milan naar de negende plek is gestegen. Marco van Ginkel bleef de gehele wedstrijd op de bank. (Foto: Football.ua, Wiki Commons)

Praat Mee!