Curieus moment op Old Trafford: rode kaart voor verkeerde speler

Er deed zich zaterdagmiddag een curieus moment voor in de Engelse Premier League. In de 64ste minuut van het competitieduel tussen Manchester United en Sunderland stuurde scheidsrechter Roger East de verkeerde speler met rood van het veld. 

John O’Shea trok in de tweede helft Radamel Falcao naar de grond in het eigen zestienmetergebied. Aangezien er geen ploeggenoot meer achter de verdediger van Sunderland stond, besloot de leidsman een rode kaart te trekken. De scheidsrechter dacht echter dat niet O’Shea maar Wes Brown de overtreding op de Colombiaanse spits had begaan.

Nadat de spelers van Sunderland de scheidsrechter erop wezen dat O’Shea de dader was, ging East in conclaaf met de vierde man. Ook hij had het moment blijkbaar niet goed waargenomen, aangezien de arbiter bij zijn besluit bleef om Brown van het veld te sturen. De toegekende penalty werd overigens feilloos benut door Wayne Rooney. Even later bepaalde de Engelse spits met zijn tweede van de middag de eindstand op 2-0.

De Engelse voetbalbond FA zal de rode kaart naar alle waarschijnlijkheid seponeren, als blijkt dat East de verkeerde speler van het veld heeft gestuurd en daar geen verklaring voor heeft. (Foto: Instagram)

Praat Mee!