Groningen-middenvelder speelt al tien jaar zonder scheenbeschermers

In de voetbalwereld is het algemeen bekend dat je zonder scheenbeschermers niet het veld op mag. Dat weet ook Nick van der Velden. Desondanks draagt de middenvelder van FC Groningen al tien jaar geen scheenbeschermers. Zondagmiddag liep Van der Velden tegen de lamp, toen de bank van ADO Den Haag opmerkte dat de 33-jarige Amsterdammer geen bescherming in zijn kousen had.

‘Ik speel al tien jaar zonder scheenbeschermers. Dus nu ook niet’, gaf Van der Velden na afloop van de wedstrijd toe voor de camera van RTV Noord. De oud-speler van AZ is op de hoogte van de regels. ‘Maar ze controleren niet en ik vind het fijn om zonder scheenbeschermers te spelen. Dus daarom speel ik zonder.’

Hoewel Van der Velden de regels aan zijn laars lapt, kon hij het niet laten om zijn ergernis uit te spreken over de keeperstrainer van ADO, die de vierde man wees op het ontbreken van de scheenbeschermers. ‘Ze proberen alles te doen om te winnen. Ik vind het zielig’, aldus Van der Velden. (Foto: Rickazio, Wiki Commons)

Praat Mee!