Engels international wordt verdacht van seks met minderjarige

Twaalfvoudig Engels international Adam Johnson is maandag opgepakt door de politie. De 27-jarige aanvaller van Sunderland wordt ervan verdacht seks te hebben gehad met een meisje van vijftien jaar. Dat meldden diverse Engelse media aan het begin van de avond.

Volgens de eerste berichten is de Engelse politie maandagmorgen het pand van Johnson binnengevallen. Bij een huiszoeking zou een geladen wapen zijn aangetroffen in het huis van de oud-speler van Manchester City. Lopende het onderzoek is Johnson door zijn club Sunderland geschorst, waar hij sinds 2012 onder contract staat.

De politie van Durham legde een korte verklaring af over de aanhouding. ‘Hij wordt verdacht van seksuele handelingen met een meisje jonger dan zestien en blijft voorlopig vast.’ Johnson stond afgelopen zaterdag nog 81 minuten in het veld voor Sunderland. Op bezoek bij Manchester United gingen The Black Cats met 2-0 onderuit.

Update 23.47 uur

Adam Johnson is op borgtocht vrijgelaten door de politie. Dat meldde de BBC maandagavond. Sunderland wacht de ontwikkelingen in de zaak af. Gedurende het onderzoek van de politie is de aanvaller geschorst.

Praat Mee!