Van der Gijp kritisch op Depay: ‘Geef hem een keer een rotschop’

René van der Gijp heeft zich dinsdag in De Telegraaf kritisch uitgelaten over Memphis Depay. Volgens de analyticus is de aanvaller van PSV vooral bezig met de Depay-show, waardoor hij zijn taken in het veld niet meer uitvoert. De oud-voetballer vindt het dan ook tijd dat iemand binnen de Eindhovense club tegen Depay zegt dat hij ‘normaal’ moet gaan doen.

‘Hij loopt iedereen voor de voeten en daarmee maakt hij het niet alleen anderen moeilijk maar ook zichzelf’, zegt Van der Gijp over Depay, die een vrije rol bekleedt in het elftal van Phillip Cocu. ‘Ik zou zeggen: zorg eerst eens dat je je eigen positie goed invult. Dat is ook veel beter voor het elftal, omdat dan de veldbezetting in orde is.’

Afgelopen weekend leed Depay maar liefst dertig keer balverlies in de verloren topper tegen Ajax (1-3). De 21-jarige buitenspeler wist bovendien al vijf duels op rij niet meer te scoren en bereidde in de laatste twaalf wedstrijden geen enkel doelpunt voor zijn medespelers voor. Volgens het ochtendblad hebben inmiddels tal van geïnteresseerde clubs hun twijfels bij de Oranje-international. Scouts vragen zich af of Depay wel vanuit de organisatie kan spelen.

‘Zoals hij nu bezig is, gaat het niet meer om PSV, maar om de FC Memphis Depay’, gaat Van der Gijp verder. ‘Het is blijkbaar iets van deze tijd. Bij Real Madrid doet Cristiano Ronaldo het precies zo. Daar zal Depay het wel vanaf hebben gekeken. Eigenlijk zou PSV een type Rinus Israel moeten hebben. Zo iemand die hem op de training een keer een rotschop geeft, zodat hij weer weet waar hij staat’, aldus Gijp.

Praat Mee!