Krul over WK 2014: ‘Tien fantastische weken’

Tim Krul speelt woensdagavond met Newcastle United tegen het Manchester United van Louis van Gaal. Met laatstgenoemde stond Krul afgelopen zomer nog met Oranje op het WK in Brazilië, waar de ‘gouden pik’ van Van Gaal tot leven kwam.

De voormalig-bondscoach van het Nederlands elftal wisselde namelijk eerste keeper Jasper Cillessen en bracht Krul in het veld, om hem de penaltyserie tegen Costa Rica (kwartfinale) te laten keepen. Krul stopte twee strafschoppen en was de grote man. Voor hem een moment om nooit meer te vergeten.

‘We hebben met z’n allen tien fantastische weken beleefd in Brazilië’, begint Krul, die Van Gaal prijst als trainer, op de website van Newcastle United. ‘Ik heb veel van hem geleerd, net als van keeperstrainer Frans Hoek (de huidige keeperstrainer van Manchester United, red). Ik zal die periode mijn hele leven niet meer vergeten. Het zijn heel bijzondere ervaringen.’

‘Ik kijk ernaar uit Van Gaal weer te zien én drie punten tegen hem te pakken’, gaat Krul verder. ‘We zijn vol vertrouwen, want United doet het op bezoek bij ons vaak niet goed.’ Het duel tussen de nummer elf en vier begint woensdag om 20:45 uur in St. James’ Park, de thuishaven van Newcastle.

 

Praat Mee!