Van Marwijk over Afellay: ‘Een terugkeer naar PSV zou misschien nog niet zo slecht zijn’

Het contract van Ibrahim Afellay loopt komende zomer af bij FC Barcelona. De Nederlander is momenteel verhuurd aan het Griekse Olympiakos, waar hij de laatste weken steeds vaker genoegen moet nemen met een reserverol. En dus is het speculeren over de sportieve toekomst van Afellay begonnen. Volgens voormalig bondscoach Bert van Marwijk zou de Oranje-international er goed aan doen om terug te keren naar PSV.

Dat Van Marwijk gecharmeerd is van Afellay, is al langer bekend. De 62-jarige oefenmeester nam de Marokkaanse Nederlander in de zomer van 2012 mee naar het EK in Polen en Oekraïne, terwijl hij dat seizoen maandenlang aan de kant had gestaan met een zware knieblessure. Van Marwijk gunt de 29-jarige Afellay volgend seizoen dan ook een mooie club. ‘Een terugkeer naar PSV zou misschien nog niet zo slecht zijn’, meent Van Marwijk in De Telegraaf. ‘PSV zou een speler als Afellay goed kunnen gebruiken en in Eindhoven kan hij frequent spelen.’

‘Het belangrijkste is, denk ik, dat hij een coach treft, waar hij een goed gevoel bij heeft en die het echt in hem ziet zitten’, gaat de ex-coach van Feyenoord en Hamburger SV verder. ‘Daarbij moet hij kiezen voor een team dat voetbal speelt dat bij hem past en waarin zijn kwaliteiten tot zijn recht komen.’ (Foto: ING Nederland, Wiki Commons)

Praat Mee!