Swansea-spits zakt tijdens wedstrijd in elkaar: ‘Hij heeft het vaker gehad’

De schrik zat er woensdagavond even goed in op White Hart Lane. Tijdens de competitiewedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Swansea City zakte Bafetimbi Gomis in elkaar. Volgens Swansea-trainer Garry Monk maakt zijn spits het goed: ‘Het gaat prima met hem.’

Vlak voordat Gomis het bewustzijn verloor, had Nacer Chadli de Spurs op voorsprong gezet. Toen zijn medespelers het spel wilden hervatten, ging de 29-jarige Fransman naar de grond. De dokters van beide clubs haastten zich naar Gomis en dienden hem extra zuurstof toe, waarna de aanvaller weer bij bewustzijn kwam en het veld per brancard verliet.

Geen incident

‘Hij had even een minuutje nodig maar praatte alweer toen hij van het veld werd gedragen. Hij is uit voorzorg naar een ziekenhuis gegaan, maar het gaat prima met hem’, stelde Monk de buitenwacht gerust. Gomis heeft in het verleden al vaker het bewustzijn verloren. Zo zakte hij als speler van Olympique Lyon maar liefst drie keer in elkaar, terwijl hij ook op de training van de Franse nationale ploeg eens knock-out ging. Uitgebreide onderzoeken brachten echter geen potentieel gevaar aan het licht.

‘We kennen zijn geschiedenis. Hij heeft bij ons alle tests doorstaan. Het hoort nu eenmaal bij zijn leven. Het is iets waarmee hij al vanaf kinds af aan heeft moeten leren omgaan’, reageerde de manager van Swansea City bij de BBC op de merkwaardige aandoening van zijn spits. (Foto: manuel, Wiki Commons)

Praat Mee!