Janmaat komt op voor blunderende Krul: ‘Hij krijgt zo’n kutbal terug’

Manchester United ging gisteravond (woensdag) op bezoek bij Newcastle United. Tim Krul blonk uit en leek lange tijd Man of the Match te worden, totdat de laatste minuut van de wedstrijd aanbrak. Een ongelukkige terugspeelbal op de Nederlandse doelman leidde de 0-1 van United in. Volgens Daryl Janmaat was het tegendoelpunt niet de schuld van Krul.

Newcastle-middenvelder Mehdi Abeid bracht zijn doelman in de 89ste minuut in de problemen. De Fransman speelde de bal te hard terug op zijn doelman, waardoor Krul deze in blinde paniek inleverde in de voeten van Ashley Young. Hij wist zich wel raad met het buitenkansje en schoot United naar de broodnodige drie punten.

‘Tim heeft ons een paar keer fantastisch in de wedstrijd gehouden en dan krijgt-ie zo’n kutbal terug…’, reageerde een gefrustreerde Janmaat na afloop voor de camera van FOX Sports. ‘Het is logisch dat hij baalde, want hij keepte een goede wedstrijd. Abeid moet die bal gewoon wegschieten, dit kan niet.’

Janmaat ging ook nog in op zijn eigen prestaties. De rechtsback van het Nederlands elftal is erg content met zijn overstap naar Engeland. Hij miste dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de Premier League. ‘Ik had misschien niet verwacht dat ik alles zou spelen, maar het gaat goed. Het verschil met de Eredivisie is erg groot. Als je vandaag het tempo ziet in sommige delen van de wedstrijd, dat heb je niet in de Eredivisie. Het gaat op en neer, je moet echt negentig minuten scherp zijn’, aldus de 23-voudig international.

Praat Mee!