Schade aan Romeinse binnenstad loopt in miljoenen

Volgens de Italiaanse autoriteiten bedraagt de schade aan de binnenstad van Rome, veroorzaakt door supporters van Feyenoord, ruim vijf miljoen euro. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Angelino Alfano, donderdag laten weten. 

Drie weken geleden reisden duizenden fans van de Rotterdamse club af naar Rome om aldaar Feyenoord te steunen in het Europa League-duel met AS Roma (1-1). In de dagen voorafgaand aan de wedstrijd verzamelden de Feyenoord-supporters zich in het centrum van Rome. Een deel van de aanhang, die op eigen gelegenheid naar Italië waren afgereisd, misdroeg zich echter. Zo werden er onder andere vernielingen aangebracht aan de monumentale Barcaccia-fontein en werd de Italiaanse politie bekogeld met flessen en vuurwerk.

‘We hebben onze berekeningen afgerond van de totale schade die is veroorzaakt door de Feyenoord-fans’, verklaarde Alfano over de ravage die ontstond na het bezoek van de Rotterdamse fans. ‘We komen op een bedrag van 5,2 miljoen euro uit.’ Welke instantie de kosten voor het herstelwerk gaat vergoeden is niet bekend.

photo credit: Roma, Fontana La Barcaccia, Piazza di Spagna via photopin (license)

Praat Mee!