Oranje talent vol zelfvertrouwen: ‘Ik wil de beste worden’

SC Heerenveen is een broedplaats van aanvallend talent en ook nu klopt er weer een jonge vleugelflitser aan de deur bij de Friezen. Tarik Kada heeft nog maar 15 minuten gespeeld in de eredivisie, maar de achttienjarige rechtsbuiten is vastberaden om definitief door te breken in het eerste elftal.

In gesprek met de Leeuwader Courant spreekt de aanvaller over zijn ambities. Om de top te bereiken heb je veel zelfvertrouwen nodig en Kada heeft daar heel veel van. ‘Waarom zou ik bescheiden zijn? Ik weet wat ik kan. Ik heb snelheid, een actie in huis, een dribbel en een goeie voorzet. Ik kan een mannetje vrij voor de keeper zetten en zelf een doelpunt maken’, somt de jongeling op.

Naast veel vertrouwen in zichzelf blijft hij ook zelfkritisch: ‘Ik moet meer meeverdedigen en fysiek sterker worden’, zegt Kada. Maar toch is hij er zeker van dat het allemaal goedkomt en hij de rechtsbuiten wordt voor SC Heerenveen. ‘Het liefste had ik vorige zomer de A1 al overgeslagen. Ik wil de beste rechtsbuiten van Nederland worden. Het zou zonde zijn als de club een nieuwe koopt. Laat mij het maar doen, ik durft het wel aan’.

Kada is regelmatig een basisklant bij de jeugdelftallen van het Nederlands elftal. De buitenspeler zit nu bij Oranje onder 19 en heeft hier drie interlands voor gespeeld.

foto: instagram @tarikkada

Praat Mee!