Seizoen voorbij voor De Jong

Siem de Jong had zijn eerste seizoen in de Premier League anders voorgesteld dan gedacht. Vorig jaar verliet de international Ajax voor Newcastle United en tekende daar een contract voor 5 seizoenen. Met veel bombarie en lof werd de veelzijdige middenvelder binnengehaald, maar een succes is het nog niet geworden mede dankzij verschillende blessures. 

De Jong heeft in totaal 159 minuten gespeeld toen de eerste blessure zich voordeed. Een bovenbeenblessure hield hem meteen vijf maanden aan de kant. Na een zware revalidatie mocht hij zijn rentree weer maken in een oefenwedstrijd toen het noodlot opnieuw toesloeg. Opnieuw klapte er een long in van De Jong en moest hij noodgedwongen onder het mes. Dit keer moest hij twee maanden rust houden en zou dus in april zijn rentree kunnen maken, maar trainer John Carver rekent er niet meer op dat hij de middenvelder het huidige seizoen nog kan gebruiken.

‘Siem de Jong zien we in de voorbereiding weer. Hij is een van de jongens die we heel voorzichtig willen brengen, kijken hoe hij eraan toe is. Ik heb al van het begin af aan gezegd dat er geen haast bij is’. Carver vindt het wel doodzonde dat de 26-jarige De Jong nog nauwelijks iets heeft kunnen betekenen voor The Magpies. ‘De vlagen die we van hem zagen in de voorbereiding en in het begin van het seizoen waren goed: Hij scoorde een paar keer en zijn samenspel was sterk’, zo zegt de coach.

Praat Mee!