‘Di Maria wilde niet weg bij Real Madrid’

Angel Di Maria transfereerde afgelopen zomer van het zonnige Madrid naar het druilerige Manchester. Hoewel de vleugelspeler zegt dat hij graag naar United vertrok denkt Gary Neville daar anders over. De oud speler van the Red Devils ziet nog niet de Di Maria van afgelopen seizoen en hoopt dat hij zijn topvorm weer herpakt. 

In zijn wekelijkse column voor The Telegraph zegt Neville dat het belangrijk is dat iedereen zich realiseert waar Di Maria vandaan komt. ‘Een paar dagen nadat hij zijn contract bij United had getekend, liet Di Maria een open brief uitgaan naar de supporters van Real Madrid. Daarin benadrukte hij dat het nooit zijn eigen wens was om weg te gaan uit het Santiago Bernabeu’, schrijft Neville.

‘Als je opgroeit in of rond Manchester en een fan bent van United, dan is het niet zo moeilijk om de club te zien als ’s werelds beste club. Maar we moeten wel aanvaarden dat het voor bij iedere Zuid-Amerikaan de ultieme droom is, ooit voor Real Madrid of Barcelona uit te komen. Waarschijnlijk is het de fantasie van iedere jonge voetballer in dat werelddeel. En Di Maria? Die kreeg te horen dat hij niet meer gewenst was bij zijn droomclub’.

Neville beschrijft hoe de zomer van 2014 voor de flankspeler van Argentinie eruit zou moeten hebben gezien. ‘Hij ging naar United, terwijl hij niet eens weg wilde bij Real. Hij maakte een inbraak in zijn huis mee, dat best traumatisch kan zijn, en hij begon te trainen en te spelen onder een nieuwe trainer. Ondertussen draait hij mee in een elftal dat nog in de ‘stormfase’ van de ontwikkeling zit. Alle factoren samen leggen misschien uit waarom Di Maria het moeilijk heeft na zijn prima start’. concludeert Neville.

Di Maria neemt het maandag op met zijn Manchester United tegen Arsenal in de FA Cup. Deze wedstrijd is live te volgen bij Onze11.

Praat Mee!