Dnjepr vol onzekerheden richting duel met Ajax

Ajax reist deze week af naar Kiev voor het eerste achtste finaleduel van de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Oekraïners boekten dit weekend een nipte zege op laagvlieger Karpaty Lviv (0-1) en kennen wat personele problemen. Dnjepr-trainer Myron Markovich weet dan ook niet of zijn ploeg klaar is voor het treffen met de nummer twee van de Eredivisie.

‘Egidio, Yevhen Konoplyanka en Matheus kampen met blessures. We hebben veel problemen’, zei de 64-jarige coach na afloop van de competitiewedstrijd tegen Karpaty Lviv. Vooral het gemis van sterspeler Konoplyanka en de vlugge rechtsbuiten Matheus kan een flinke aderlating zijn voor Dnjepr. Markovich kon de verzamelde pers dan ook niet verzekeren dat zijn ploeg klaar is voor de wedstrijd tegen Ajax van donderdagavond. ‘Er valt niets te zeggen over of we nu klaar zijn voor die wedstrijd.’

Ajax

Ajax wist dit weekend ook niet te imponeren. De Amsterdammers creëerden weinig kansen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior, en lange tijd zag het ernaar uit dat de ploeg van Marinus Dijkhuizen een punt ging pakken in de Arena. Vlak voor tijd zorgde jeugdinternational Anwar El Ghazi met een knappe kopbal er echter voor dat de punten in Amsterdam bleven.

De selectie van de regerend landskampioen reist woensdag af naar de Oekraïense hoofstad, waar een dag later om 19.00 uur wordt afgetrapt. De return is een week later in de Arena. Ajax is Nederlands enige troef in Europa, nadat PSV en Feyenoord in de vorige ronde van de Europa League werden uitgeschakeld. Dnjepr – Ajax wordt donderdagavond live uitgezonden door RTL7. (Foto: Instagram)

 

 

Praat Mee!