‘Depay heeft meer kwaliteiten dan Ronaldo’

Memphis Depay brak vorig seizoen definitief door bij PSV. Het leverde de 21-jarige vleugelaanvaller een uitverkiezing op voor de WK-selectie van het Nederlands elftal. Ondanks dat Tottenham Hotspur afgelopen zomer concrete interesse had, besloot Depay in Eindhoven te blijven. Een vertrek na dit seizoen lijkt onafwendbaar. Ed van Stijn, voormalig scout van Manchester United, dicht Depay een grote toekomst toe. ‘Hij is op zijn 21ste verder dan Ronaldo was.’

Volgens de Britse krant The Mirror schakelt United komende zomer over op Depay als de club er niet in slaagt om Gareth Bale los te weken bij Real Madrid. Van Stijn juicht de komst van Depay toe. ‘Wanneer je Depay vergelijkt met Cristiano Ronaldo op 21-jarige leeftijd, heeft Depay op dit moment meer kwaliteiten’, constateert de Nederlander in gesprek met De Telegraaf.

Rendement

Depay maakte dit seizoen al zestien doelpunten in de Nederlandse competitie. Van Stijn is lovend over de doelgerichtheid van de Oranje-international. ‘Je moet Depay niet louter beoordelen op zijn techniek, je moet kijken wat hij met die techniek doet om rendement te behalen. Je moet eens opletten hoe vaak hij één-op-één-duels met zijn gezicht naar het doel creëert.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!