Feyenoord zet streep door renovatieplannen De Kuip

Feyenoord en bouwbedrijf BAM hebben de stekker uit de onderhandelingen gehaald wat betreft de plannen voor het renoveren van stadion De Kuip. Dat meldt de Rotterdamse club op de eigen website. De kosten voor het project vallen veel hoger uit dan in eerste instantie werd gedacht.

‘Ik betreur dat we dit besluit hebben moeten nemen’, luidt de verklaring van René van Ierschot namens de projectleiding. ‘We gaan ons beraden op de nieuw ontstane situatie. Wij en de FFC (Feyenoord Founders Consortium) en de gemeente Rotterdam hebben er alles aan gedaan om dit te laten slagen. Het is helaas niet gelukt.’

Feyenoord besloot in december vorig jaar te kiezen voor de verbouwplannen van BAM, maar na maanden van onderhandelingen zijn beide partijen er niet uitgekomen. Volgens de Stadionclub vallen de kosten veel hoger uit. ‘Op woensdag 4 maart gingen de onderhandelingen de laatste fase in en leek een positieve afloop mogelijk. Op 9 maart hebben partijen gezamenlijk vastgesteld dat deze onderhandelingen niet tot een voor beide partijen bevredigend resultaat zullen leiden. Daarop is besloten de onderhandelingen te staken’, valt te lezen op de website van de Rotterdammers.

photo credit: G-Tinnetje via photopin cc

Praat Mee!