United-legende schrikt van Blind: ‘Dat was gewoon echt schandalig’

Manchester United mag zich volledig op de competitie gaan richten, nadat het maandagavond uit de FA Cup werd geknikkerd door Arsenal (1-2). Uitgerekend oud-Mancunian Danny Welbeck tekende de winnende treffer aan voor The Gunners. Oud-Manchester United middenvelder Roy Keane was na afloop van de wedstrijd bijzonder kritisch op Daley Blind. De Nederlander deed in de ogen van de Ier niet genoeg om de angel uit de aanval van Arsenal te halen, waardoor Welbeck uiteindelijk kon scoren.

‘Blind, Valencia, man, dat was gewoon echt schandalig’, zo zei Keane in de studio van de BBC. ‘Dat zijn kinderlijke fouten. Fouten waardoor je een wedstrijd kan verliezen. Belangrijke momenten in een wedstrijd en je weet wat er kan gebeuren als je een ploeg als Arsenal, met veel kwaliteit, al die vrijheid geeft. Het was gewoon te makkelijk, het was shocking. Gewoon schandalig.’

‘Geef Van Gaal een kans’

De 43-jarige oud-voetballer brak wel een lans voor Van Gaal. Volgens Keane moet de Nederlandse oefenmeester de tijd krijgen om United naar zijn hand te draaien. ‘Geef die man een kans, twee of drie jaar. Veel fans weten niet hoe een voetbalclub moet worden gerund, en zeker niet een grote club als Manchester United. Ze hadden David Moyes veel meer tijd moeten geven, maar dat deden ze niet. Wat gaan ze nu doen? Opnieuw ontslaan en alles omgooien? Het kost gewoon tijd om veranderingen door te voeren’, aldus Keane.

Praat Mee!