Martins Indi: ‘Ik hoop dat ik word geselecteerd voor Oranje’

FC Porto heeft zich dinsdagavond ten koste van FC Basel gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Champions League. Bruno Martins Indi stond de NOS na afloop van de wedstrijd dan ook met een grote glimlach te woord. De verdediger van de Portugese topclub raakte eind januari weliswaar zijn basisplaats kwijt bij de Portugese topclub, maar mocht door het vroegtijdig uitvallen van Danilo al snel invallen.

Martins Indi trok aanvankelijk zijn stijgende lijn door in 2015. Een schorsing kostte de Nederlander met Portugese roots echter zijn plekje in het elftal van Julen Lopetegui. De oud-Feyenoorder was dan ook maar wat blij dat hij tegen FC Basel weer speelminuten kreeg, alhoewel daar een nare blessure van zijn concurrent Danilo aan voorafging. De Braziliaan botste op zijn eigen keeper en verloor daardoor het bewustzijn.

Afwachten

‘Ik wens Danilo het allerbeste, we weten nog niet precies wat hem mankeert’, zei Martins Indi in de catacomben van het EstĂĄdio do DragĂŁo. ‘Maar ik ben toch ook wel blij dat ik minuten kon maken.’ De 23-jarige centrumverdediger weet dat hij veel in actie moet komen, wil hij in beeld blijven van bondscoach Guus Hiddink. ‘Ik hoop wel dat ik word geselecteerd voor Oranje, maar ja, ik weet dat ik dan veel moet spelen. Dus het wordt afwachten of ik bij de selectie zit’, aldus Martins Indi.

Praat Mee!