Hiddink maakt vandaag voorselectie Nederlands elftal bekend

Bondscoach Guus Hiddink maakt vandaag (woensdag) zijn voorselectie voor de interlands met Turkije (EK-kwalificatie, 28 maart) en Spanje (oefenduel, 31 maart) bekend. Met de blessure van Robin van Persie is het de grote vraag of de aanvoerder van Oranje eind maart erbij is. Bas Dost lijkt de eerste gegadigde om Van Persie te vervangen in de selectie.

De boomlange spits van VFL Wolfsburg veroverde na de winterstop een basisplaats in de punt van de aanval van de Duitse club. In de laatste tien competitiewedstrijden was Dost dertien maal trefzeker, waaronder vier keer tegen Bayer Leverkusen. Alles lijkt er dus op te wijzen dat de Bundesliga-sensatie vandaag wordt opgeroepen voor de voorselectie van Oranje.

Martins Indi

Verder is het interessant of Hiddink Bruno Martins Indi oproept. De verdediger van FC Porto is aan het begin van dit jaar zijn basisplaats kwijtgeraakt in Portugal. Gisteren mocht Martins Indi weer eens opdraven als invaller in het Champions League-duel met FC Basel (4-0 zege), nadat Danilo met een hoofdblessure al vroeg het veld moest verlaten.

De 23-jarige WK-ganger gaf na afloop van de wedstrijd tegen de NOS aan te hopen op een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. ‘Ik hoop wel dat ik word geselecteerd voor Oranje, maar ja, ik weet dat ik dan veel moet spelen. Dus het wordt afwachten of ik bij de selectie zit’, aldus Martins Indi.

De antwoorden komen vanmiddag van Hiddink. Zodra de voorselectie bekend is, zal deze op de site van Onze11 gepubliceerd worden. (Foto: Instagram)

Praat Mee!