Van der Vaart populair in Amerika

Het begint er aardig op te lijken dat Sporting Kansas City de nieuwe club wordt van Rafael van der Vaart. Nadat de MLS grote spelers als David Beckham, Kaka en David Villa hebben binnengehaald moet de vergeten oranje-international de nieuwe “ster” worden in Amerika. Voormalig ploeggenoot Benny Feilhaber is erg enthousiast over zijn eventuele komst. 

Feilhaber speelde tussen 2005 en 2008 met Van der Vaart en kijkt uit om opnieuw met de spelmaker samen te spelen. ‘Het is duidelijk dat het fantastisch zou mogen zijn om nog eens met Rafa samen te spelen. Veel medespelers vragen mij wat voor type hij is. Ook onze trainer Peter Vermes heeft zich al bij mij gemeld’, zegt de Braziliaanse Duitser tegenover de Hamburger Morgenpost.

‘Rafa is de beste speler met wie ik ooit op het veld heb gestaan. Zijn uitstraling is altijd positief, een geweldige voetballer. Het zou geweldig zijn als hij komt, Maar zover is het nog niet.’ Feilhaber denkt niet dat een overstap naar de Major League Soccer een stap terug is voor de middenvelder. ‘De top van de MLS zou probleemloos meedraaien in de middenmoot van de Bundesliga. Voetbal in de VS is booming. De competitie ontwikkelt zich razendsnel, het spel is fysiek en snel en je hebt weinig tijd om na te denken,’ aldus voormalig ploeggenoot Feilhaber.

Sporting Kansas zou Van der Vaart vier miljoen euro per jaar willen betalen voor zijn diensten. Het management van Sporting heeft wel toegegeven dat er contact is geweest met het management, maar of er ook sprake is van een serieuze overgang is nog twijfelachtig.

foto: instagram

Praat Mee!