Robben kijkt uit naar Oranje: ‘Van Turkije moeten wij gewoon winnen’

Bondscoach Guus Hiddink maakte vandaag (woensdag) zijn voorselectie voor de interlands met Turkije en Spanje bekend. Uiteraard is Arjen Robben wederom opgeroepen voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern München zit lekker in zijn vel en kijkt reikhalzend uit naar de eerstvolgende interland tegen Turkije.

‘Ik kijk er weer naar uit, ik heb er zin in!’, zegt Robben in gesprek met Voetbal International. ‘Zeker in die wedstrijd tegen Turkije. We staan derde in de kwalificatiegroep, achter Tsjechië en IJsland. Iedereen weet hoe wij begonnen zijn. Van Turkije moeten wij gewoon winnen. Klaar. We moeten voortborduren op onze laatste wedstrijd, de 6-0 tegen Letland in november vorig jaar.’

Robben vindt het een goede zaak dat PSV, Feyenoord en Ajax erin slaagden om te overwinteren in Europa. ‘De Europese wedstrijden en prestaties van Ajax, Feyenoord en PSV zijn goed voor het Nederlands elftal. In dat soort wedstrijden leer je zó veel als speler, meer tegenstand, meer druk. Dat neem je mee naar het nationale team’, meent de Oranje-international, die bij afwezigheid van Robin van Persie de aanvoerdersband om zijn arm zal dragen.

Inmiddels is alleen Ajax nog actief in Europa. De Amsterdammers spelen morgenavond (donderdag) het eerste Europa League-duel in de achtste finales. Tegenstander in Kiev is het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk.

photo credit: IMG_9337 via photopin (license)

Praat Mee!