‘Janmaat in beeld bij Liverpool’

Daryl Janmaat is bezig aan een goed eerste seizoen bij Newcastle United. De Oranje-international ruilde afgelopen zomer na een goed WK Feyenoord in voor de Engelse middenmoter, en zou naar verluidt een stap naar de top kunnen maken.

Het Engelse The Cronicle meldt namelijk dat Janmaat in beeld is bij Liverpool. De huidige nummer vijf van de Premier League huurt tot de zomer Javi Manquillo van Atlético Madrid voor de rechtsbackpositie. Daarnaast zal de 30-jarige Glen Johnson na dit seizoen een streep zetten onder zijn Liverpool-tijdperk. Zodoende is Liverpool op zoek naar een nieuwe rechtsback, waardoor Janmaat in beeld zou komen.

Janmaat speelde tot dusver 23 interlands voor het Nederlands elftal. Op het afgelopen WK was hij de onbetwiste rechtsback onder oud-bondscoach Louis van Gaal. Oranje werd knap derde in Brazilië, waarna Janmaat voor 7,5 miljoen naar Newcastle vertrok. Bij laatstgenoemde is hij week in, week uit in de basis te zien. De aanvallend ingestelde back leverde zes assists af en wist eenmaal te scoren. (Foto: Instagram)

Praat Mee!