VIDEO | Oranje onder 17 wint eerste wedstrijd richting EK

VIDEO | Oranje onder 17 is goed begonnen aan de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap voetbal voor spelers onder 17 jaar. De aanstormende Nederlandse talenten wonnen in Schijndel met 2-0 van de leeftijdsgenoten uit Georgië. Nigel Robertha (Feyenoord) en Timothy Fosu-Mensah Manchester United) verzorgden de Nederlandse doelpuntenproductie.

Van 12 tot en met 17 maart speelt Oranje onder 17 in eigen land een zogenaamde eliteronde tegen Georgië, Noord-Ierland en België om een ticket voor het EK te bemachtigen. Met de eerste overwinning op Georgië heeft de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg een eerste stap gezet richting het eindtoernooi.

Robertha tekende na tien minuten de eerste treffer voor het Nederlands elftal onder 17 jaar aan. De opbouw van de Georgiërs werd vroeg verstoord en dat leverde balbezit op voor de aanvaller van Feyenoord, die de bal vervolgens beheerst langs de keeper schoot. Ondanks meerdere goede kansen voor Oranje onder 17 in het eerste bedrijf, liet de tweede treffer wat langer op zich wachten. Vlak na rust verdubbelde Fosu-Mensah de voorsprong door uit de rebound de Georgische doelman te passeren: 2-0.

Morgen (zaterdag) speelt Oranje onder 17 haar tweede wedstrijd. Noord-Ierland is dan de tegenstander in Gendt. De Noord-Ieren gingen in de eerste wedstrijd met 4-0 onderuit tegen België onder 17. Uiteindelijk plaatsen de groepswinnaars en de zeven beste nummers twee zich voor het EK in mei, dat in Bulgarije plaatsvindt.

Samenvatting Oranje onder 17

Bekijk hieronder de samenvatting van het eerste duel van Oranje onder 17. De beelden zijn van Ons Oranje.

Praat Mee!