Wilmots vergelijkt pupil met Zidane

De nationale voetbalploeg van Belgie snakt al jaren naar succes. Na een redelijk WK moeten de rode duivels nu echt een stap zetten om in 2016 een echte titelkandidaat te zijn voor het EK. Bondscoach Marc Wilmots is zich hiervan bewust en legt indirect veel druk neer bij Eden Hazard.

De coach van onze zuiderburen noemt Hazard een ‘gigantisch talent’. ‘Als ik naar hem kijk, zie ik Zinedine Zidane. Hij blijft zich ontwikkelen en met al zijn doelpunten en assists is hij een belangrijke speler voor Chelsea. Hij is nog jong, maar heeft al zes jaar ervaring op het hoogste niveau’, zegt Wilmots in gesprek met Goal.

‘We moeten hem niet vergelijken met Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Hij zal zijn eigen pad volgen, niet dat van Ronaldo of Messi. Eden heeft de potentie om tot de vijf beste spelers van de wereld te behoren. Hij kent totaal geen druk. Alles wat hij doet, doet hij op zijn manier. Daarnaast is Eden totaal niet egoïstisch. Hij is een echte teamplayer,’ legt de bondscoach uit.

Op 28 en 31 maart speelt België EK-kwalificatie wedstrijden tegen Cyprus en Israel. De ploeg staat na 3 wedstrijden op de vierde plaats met vijf punten en moet nog hard werken om een ticket te bemachtigen voor de eindronde in 2016.

foto: Instagram

Praat Mee!