VIDEO | Oranje onder 17 laat zege in slotfase liggen

VIDEO | Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft zaterdag onnodig gelijkgespeeld tegen Noord-Ierland. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg had de gehele wedstrijd de overhand, maar vergat de kansen af te maken. Een kwartier voor tijd straften de Noord-Ieren dat keihard af: 1-1.

Het zag er in de eerste helft nog allemaal goed uit voor Oranje, nadat Donyell Malen via de kluts raak schoot. De aanvaller van Ajax B1 kreeg de bal voor zijn voeten in de zestien en schoot ietwat gelukkig binnen: 1-0. In het restant van de eerste helft kregen Timothy Fosu-Mensah (afstandsschot rakelings naast) en Nigel Robertha (teenlengte te kort bij tweede paal) de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. De tweede treffer bleef echter uit voor Oranje.

Oranje onder 17 ging na rust verder waar het in de eerste helft was gebleven en creëerde kans op kans. Fernandes produceerde een schot die recht in de handen van de Noord-Ierse doelman belandde, en Carel Eiting was niet veel later uit een corner kansrijk. De talentvolle Ajacied schoot de bal echter naast het doel. In de 74ste minuut profiteerden de Noord-Ieren van de kansenmissende Nederlanders. Oranje lette niet goed op bij een voorzet vanaf de rechterkant, waardoor Shayne Lavery de gelijkmaker in vrije positie kon aantekenen: 1-1.

Plaatsing voor EK

Door het gelijkspel speelt Oranje dinsdag een allesbeslissende wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit België. Alleen bij een overwinning plaatst het Nederlands elftal onder 17 jaar zich voor het EK in Bulgarije. Bij een gelijkspel of een nederlaag ligt het lot in de handen van andere landen. In dat geval kunnen de talenten van Oranje onder 17 nog een ticket verdienen als beste nummer twee.

Samenvatting Oranje onder 17

Bekijk hieronder de samenvatting van Oranje onder 17 – Noord-Ierland onder 17. De beelden zijn van Ons Oranje.

Praat Mee!