Oranje onder 17 neemt plaats in wachtkamer na gelijkspel

Oranje onder 17 is nog niet zeker van plaatsing voor het EK in Bulgarije. In Schijndel speelde de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg dinsdagavond met 0-0 gelijk tegen België, dat daardoor de poule won. Oranje moet afwachten of het als één van de beste nummers twee alsnog naar het EK mag.

Na de driepunter tegen Georgië (2-0) en de puntendeling met Noord-Ierland (1-1) wisten de talenten wat hun te doen stond: winnen. België had immers de eerste twee groepswedstrijden met groots machtsvertoon gewonnen (twee keer 4-0). Onze zuiderburen waren over de gehele wedstrijd gezien echter veel gevaarlijker. Het aluminium stond drie keer een doelpunt voor de Belgen in de weg.

Reda Boultam was voor Oranje onder 17 nog het dichtst in de buurt van een doelpunt. In de eerste helft kopte de 17-jarige aanvaller een corner richting het vijandelijke doel, maar zijn inzet leidde niet tot een doelpunt.

Zodra er meer bekend is over het lot van Oranje onder 17, wordt hierover bericht op deze site. Houd Onze11.nl en onze sociale media dus goed in de gaten!

Praat Mee!