Bondscoach Oranje onder 17: ‘Ga ervan uit dat dit genoeg is voor plaatsing EK’

De bondscoach van Oranje onder 17, Maarten Stekelenburg, stond na afloop van de wedstrijd tegen België onder 17 (0-0Ons Oranje te woord. Hoewel het spel van zijn team niet overhield en directe plaatsing voor het EK werd misgelopen, denkt de 42-jarige trainer dat Nederland er in mei gewoon bij is op het eindtoernooi in Bulgarije.

‘Ondanks dat we niet hebben gewonnen van België overheerst toch wel het gevoel dat we ons waarschijnlijk hebben gekwalificeerd voor het EK. We moeten nog even afwachten hoe de andere nummers twee het gaan doen, maar met de punten die we gehaald hebben, gaan we ervan uit dat het genoeg is’, zegt Stekelenburg voor de camera van Ons Oranje. Oranje onder 17 haalde vijf punten uit drie wedstrijden en eindigde daardoor als tweede in een poule met België, Noord-Ierland en Georgië. In totaal zijn er acht kwalificatiepoules, waarvan de beste zeven nummers twee zich plaatsen voor het EK in Bulgarije.

EK leeft bij Oranje onder 17

Stekelenburg zag vanaf de bank toe hoe België tweemaal de lat raakte en één keer de paal op zijn weg vond, en gaf dan ook toe dat onze zuiderburen het beste van het spel hadden. ‘We konden goed meekomen met België in een aantal fases in de wedstrijd, maar we mogen ons gelukkig prijzen dat het 0-0 is gebleven’, beseft de bondscoach zich. Volgens Stekelenburg is Oranje onder 17 een enorme hechte groep die maar al te graag wil deelnemen aan het EK. ‘Het EK leeft heel erg onder deze groep. We zijn al een heel jaar met elkaar bezig, en dit is het eerste moment dat ze een EK kunnen gaan spelen. Wat dat betreft is het teleurstellend dat ze vandaag geen feestje kunnen vieren, maar ik denk dat het uiteindelijk genoeg is om dat EK mee te gaan maken.’

Eind maart wordt duidelijk of Oranje onder 17 een ticket krijgt voor het EK in mei. Tegen die tijd zijn alle kwalificatiepoules gespeeld en worden de deelnemers aan het eindtoernooi bekendgemaakt.

 

Praat Mee!