Doelpuntendroogte komt Dost mogelijk duur te staan

Hoewel hij na de winterstop al dertien doelpunten maakte in de Bundesliga, moet Bas Dost donderdag vrezen voor een plek op de bank. VFL Wolfsburg neemt het dan in Milaan op tegen Internazionale in het kader van de achtste finales van de Europa League. Volgens Voetbal International is het goed mogelijk dat Nicklas Bendtner in de punt van de aanval begint.

Dost kende een flitsende start in 2015. De 25-jarige Nederlander veroverde een basisplek in het elftal van Wolfsburg-trainer Dieter Hecking en beschaamde dat vertrouwen allerminst. Zo trof Dost maar liefst vier maal doel in de competitiewedstrijd tegen Bayer Leverkusen, en liet hij ook zijn klasse zien tegen Bayern München (twee doelpunten). Vorige week werd de geboren Deventenaar bovendien opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

In de afgelopen vier wedstrijden wist Dost het net echter niet meer te vinden, en dus is het speculeren begonnen. Hecking liet tegenover het Duitse Bild weten dat Bendtner, die momenteel op de bank wordt gehouden door Dost, op de goede weg is. ‘Nicklas voelt zich goed en laat goede dingen zien. Dat is mooi voor hem en voor mij is het prettig dat hij Bas het vuur aan de schenen legt’, verklaarde de trainer.

Praat Mee!