De Jong wil niet ingaan op mogelijke hereniging met Van Gaal

Aan het einde van dit seizoen kan Nigel de Jong transfervrij vertrekken bij AC Milan. De Oranje-international lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een nieuw avontuur. Italiaanse media brachten De Jong al in verband met een transfer naar Manchester United, maar dat is volgens de oud-Ajacied (nog) niet aan de orde.

‘Manchester United? Dat is iets waar journalisten over schrijven’, meent De Jong in gesprek met Calcio Mercato, die niet op de zaken vooruit wil lopen. ‘Laten we eens kijken hoe het gaat. Ik wil het goed doen en ben nog steeds speler van Milan. Volgend jaar zien we wel verder.’

Rentree

Met de fysieke gesteldheid van De Jong gaat het in elk geval de goede kant op. De 30-jarige middenvelder speelde in het nieuwe jaar pas een handjevol wedstrijden wegens een tweetal spierblessures, maar kan zaterdag zijn rentree gaan maken in de thuiswedstrijd tegen Cagliari. ‘Ik trainde deze week weer met de groep mee en voel me goed’, verzekert de 80-voudig international van het Nederlands elftal.

Volgende week meldt De Jong zich weer in Noordwijk, waar Oranje zich gaat voorbereiden op de interlands met Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (oefenduel). Beide wedstrijden worden gespeeld in de Amsterdam Arena.

Praat Mee!