Nike presenteert nieuw uitshirt Nederlands elftal

Nike heeft donderdagochtend het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal onthuld. Het tricot kent een klassiek oranje-met-wit ontwerp, gedragen boven een oranje broek. Op dinsdag 31 maart speelt Oranje in het oefenduel met Spanje voor de eerste keer in het nieuwe tenue.

Het Amerikaanse kledingmerk Nike wil met het nieuwe shirt een ode brengen aan de Nederlandse speelstijl: fris, aanvallend voetbal in een hoog baltempo. Op de zijkanten van het shirt loopt een oranje baan die doorloopt in het broekje en daarmee een gevoel van beweging creëert.

Verder bevat het tenue wederom de grote leeuw, zowel op de borst als op de broek, die staat voor de waarden van het Nederlandse voetbal: eenvoud, eer en eenheid.  Een wimpel in de nek van het shirt toont de kroon die de leeuw draagt op het logo van de KNVB. In het shirt is een moderne witte V-hals verwerkt met een oranje driehoek onderin. De nieuwe sokken zijn wit, met brede geaccentueerde strepen op de kuit.

Gregory van der Wiel mocht het uitshirt als eerste aantrekken en is in zijn nopjes met het nieuwe tenue. ‘Dit is een heel mooi tenue, fris maar klassiek, en het symboliseert de Nederlandse kracht. Als ik het aantrek voel ik me geïnspireerd om goed te spelen voor mijn land, het team en de fans.’ (Foto: Nike)

Praat Mee!