Van der Vaart: ‘Valt me zwaar op de bank te zitten’

Rafael van der Vaart heeft voor de eerste keer gereageerd op zijn reserverol bij Hamburger SV. De beslissing van HSV-trainer Josef Zinnbauer is hem niet in de koude kleren gaan zitten. Desalniettemin blijft Van der Vaart strijdbaar en vecht hij voor een kans in de basis.

‘Wat helpt het om te gaan jammeren?’, vraagt Van der Vaart zich hardop af in gesprek met het Duitse Bild. ‘Ik geef elke dag tijdens de training vol gas. Ik bied me aan. Dat is de enige manier om een basisplaats te heroveren.’ Zijn nieuwe rol is hem wel compleet vreemd. ‘In mijn lange carrière heb ik dit nog nooit meegemaakt. Het valt me zwaar op de bank te zitten.’

‘Ik ben klaar om de ploeg te helpen als ik mijn kans krijg’, vervolgt de 32-jarige middenvelder, die 109 wedstrijden in Oranje achter zijn naam heeft staan. ‘Ik focus me tot het einde van het seizoen volledig op HSV. Wat daarna gebeurt, weet ik nog niet’, doelt Van der Vaart op zijn aflopende verbintenis bij HSV.

Strijd tegen degradatie

Voor nu concentreert de oud-Ajacied zich nog voor de volle honderd procent op zijn huidige werkgever, die net als vorig seizoen in een hevige strijd tegen degradatie is verwikkeld. Morgen (vrijdag) komt directe concurrent Hertha BSC op bezoek bij HSV, en dus staat er veel op het spel voor Die Rothosen. ‘Iedereen weet hoe belangrijk dat duel is, maar we moeten niet gaan verkrampen. Dat werkt contraproductief. We moeten denken aan het verslaan van Hertha, aan niets meer en ook niets minder. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat we gaan winnen’, aldus Van der Vaart. (Foto: Kathi Rudminat)

Praat Mee!